Hallitushakijat

Tälle sivulle kootaan hakijat TREYn ensimmäiseen hallitukseen 2019. Lisätietoa hakuprosessista löydät täältä.

Puheenjohtaja
Varapuheenjohtaja
Talous
Jäsenpalvelut
Liikunta
Koulutuspolitiikka
Opiskelijaedustajat
Kaupunkivaikuttaminen
Asuminen
Toimeentulo
Hyvinvointi ja terveys
Yhdenvertaisuus
Tuutorointi
Kansainvälisyys
Kehitysyhteistyö
Ympäristö
Viestintä
Brändi
Järjestöt
Kampuskehitys
Yritysyhteistyö
Tapahtumat
Vapaaehtoiset
Valtteri Seppälä
Paavo Antikainen
Merve Caglayan
Annika Nevanpää
Petra Pieskä
Max Liikka
Petra Oksa
Eeva Ylimäki
Jenna Rantanen
Mikko Kauhanen
Paula Sajaniemi
Matti Andersson
Suvi Parhankangas
Adam Zeidan

Valtteri Seppälä

 • Tutkinto-ohjelma: Sähkötekniikka
 • Vuosikurssi: 3.
 • Edustajistoryhmä: Kyltyrböndet
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Varapuheenjohtaja, Talous, Liikunta, Hyvinvointi ja terveys, Tuutorointi, Viestintä, Tapahtumat
 • Kuvaus: Mortonki! Olen Valtteri Vammalasta, kolmannen vuoden sähköteekkari ja haen TREYn hallitukseen pääkiinnostuksen kohteina liikunta ja tutorointi, mutta olen valmis vastaamaan muihinkin haasteisiin. Uudella ylioppilaskunnalla on valtava potentiaali olla ei pelkästään Tampereen vaan koko Suomen paras ylioppilaskunta ja haluan ehdottomasti olla mukana rakentamassa edelläkävijäylioppilaskuntaa.

  Ylioppilaskunnan piirissä olen päässyt tekemään monenlaisia asioita. Edustajistotyön kautta minulla on vahva ymmärrys yhdistymisprosessista ja siitä kuinka paljon siihen on käytetty resursseja. Oman killan fuksivastaavana toimimisen kautta olen päässyt järjestämään paljon tapahtumia ja tutustumaan tutoroinnin käytänteisiin kaikilla kampuksilla. Teekkarikiltojen välillä toiminutta fuksineuvoston kaltaista yhteisöllisyyttä tutoroinnissa haluan olla mukana tuomassa uuteen ylioppilaskuntaan.

  Urheiluromantikkona ja teekkareiden jalkapallokerhon puheenjohtajana olen osallistunut vahvasti liikuntapalveluiden järjestämiseen ja toteuttamiseen paikallisella tasolla. Yhteistyö Unipolisportin ja TUrVoKkeen kanssa on hyvin tuttua ja meillä on hyvät puitteet yliopistoliikuntaan kaikilla kampuksilla. Uuden ylioppilaskunnan täytyy keskittyä matalan kynnyksen liikunnan tarjoamiseen jäsenistölleen yhteistyössä järjestöjen kanssa.

  Pestien kautta kertyneen osaamisen lisäksi koen että suurimpia vahvuuksiani on ihmisten kohtaamien ja tiimihengen avulla muiden tsemppaaminen parempiin suorituksiin. Olen sopivalla tavalla rempseä ja räväkkä kaveri, urheilutermein se pukukoppipelaaja jonka jokainen koutsi tarvitsee joukkueeseensa.

Paavo Antikainen

 • Tutkinto-ohjelma: Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelma
 • Vuosikurssi: 4.
 • Edustajistoryhmä: Sity
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Varapuheenjohtaja, Koulutuspolitiikka, Opiskelijaedustajat, Kaupunkivaikuttaminen, Asuminen, Toimeentulo, Hyvinvointi ja terveys, Yhdenvertaisuus, Viestintä
 • Kuvaus: Moikka! Mä olen Paavo Antikainen, 24-vuotias neljännen vuoden sosiologi ja yhteiskuntatutkija. Mä haluan TREYn hallitukseen tekemään opiskelijoiden edunvalvontaa vuonna 2019, koska uusi ylioppilaskunta tarvitsee mun kaltaista motivoitunutta vaikuttamisen vahvaa osaajaa.

  Vaikuttaminen on ollut mulle jo pitkään intohimo. Sen takia olen tehnyt edunvalvontaa omassa ainejärjestössä ja tiedekunnassa sekä toiminut Tamyn edaattorina sekä koulutuspoliitisen valiokunnan puheenjohtajana. Uudessa yliopilaskunnassa olen päässyt vaikuttamaan muun muassa strategiatyöryhmässä ja varaedustajana edustajistossa, mikä on vain lisännyt intoani toimia uuden opiskelijayhteisön etujen puolesta. Meillä on poikkeuksellinen mahdollisuus oppia toisiltamme siitä, miten erilailla maailmaa voidaan katsoa. Tämä mahdollistaa myös täysin uudet avaukset ylioppilaskunnan toiminnassa ja opiskelijan elämään vaikuttavassa edunvalvonnassa.

  Innostun erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä, jossa voin myös itse oppia toisilta ja toisista. Yhdessä tekeminen onkin yksi keskeisistä vahvuuksistani. En kangistu omiin kaavoihini, vaan sopeudun muuttuviin ympäristöihin ja nautin uuden oppimisesta.

  Ensi vuosi on TREYn ensimmäinen vuosi, joten on tärkeää, että hallitukseen saadaan kaltaiseni vahva ja kokenut vaikuttaja viemään uutta opiskelijayhteisöä eteenpäin.

  Lue lisää minusta tinyurl.com/treypaavo

Merve Caglayan

 • Tutkinto-ohjelma: Tietojenkäsittelytiede
 • Vuosikurssi: 1.
 • Edustajistoryhmä: Vihreä lista
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Kaupunkivaikuttaminen, Asuminen, Toimeentulo, Hyvinvointi ja terveys, Yhdenvertaisuus, Ympäristö
 • Kuvaus: Merve Caglayan (lue: tshaalajan) TREYn hallitukseen!

  Olen 25-vuotias ensimmäisen kauden tredaattori ja tietojenkäsittelytieteiden opiskelija. Olen ehtinyt olemaan monessa mukana, ja intohimoni työskennellä paremman tulevaisuuden puolesta vain kasvaa kasvamistaan.

  Haen ensisijaisesti hallituksen sosiaalipoliittisen vastaavan pestiä, sillä haluan edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Sosiaalipoliittisen edunvalvonnan kysymykset koskettavat jokaisen opiskelijan arkea: kuinka tulemme toimeen, missä asumme, onko palveluja saatavilla silloin kun niitä tarvitsemme?

  Liian suuri osa nuorista voi huonosti. Meidän on tehtävä töitä esimerkiksi matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden eteen, jotta jokainen saisi apua omaan elämäntilanteeseensa, jo ennen kuin ongelmat tuntuvat liian suurilta kantaa. Myös yhdenvertaisuus ja ympäristö tulee huomioida kaikessa päätöksenteossa; syrjintään, häirintään ja kiusaamiseen pitää puuttua jotta kukaan ei tuntisi itseään ulkopuoliseksi.

  Olen toiminut erilaisissa järjestöissä ja kunnallisissa luottamustoimissa jo useamman vuoden ajan ja olenkin jo kokenut vaikuttaja. Tiedän kuinka kaupungin suuntaan vaikutetaan ja minulla on suorat yhteydet kaupungin päätöksentekoon. Tästä olisi TREYlle paljon hyötyä jäsenistömme tavoitteiden edistämisessä.

  Olen ihmisenä todella lämmin ja empaattinen. Olen hyvä ja rakentava keskustelija ja arvostan faktoihin pohjautuvaa päätöksentekoa. Uskon, että tarvitsemme myös hallitukseen ihmisiä joilta vuorovaikuttaminen ja työskentely muiden kanssa sujuu mutkattomasti. Minä olen valmis työskentelemään määrätietoisesti uuden ylioppilaskuntamme eteen, jos saan teiltä, hyvät kanssatredaattorit, luottamuksen toimia TREYn ensimmäisen hallituksen jäsenenä.  Alla vielä listattuna hallitustyön kannalta olennaisimmat pestini:

  2018- Tampereen ylioppilaskunnan edustajiston jäsen, varapuheenjohtaja

  2018 Suomen YK-nuorten varapuheenjohtaja

  2018 Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsen

  2017-2018 TAMK (Tampereen ammattikorkeakoulun) hallituksen jäsen

  2017- Sosiaali- ja terveyslautakunta, Tampereen kaupunginhallituksen edustaja

  2017- Tampereen Infra, Tampereen kaupunginhallituksen edustaja

  2017- Tampereen kaupunginhallituksen varajäsen

  2017- Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen

  2017- Varavaltuutettu, Tampereen kaupunginvaltuusto

  2017 Vihreiden nuorten kansainvälisten asioiden työryhmän varapuheenjohtaja

  2017 Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtaja

  2016-2017 OP Vakuutus Oy, vahinkokäsittelijä

  2013-2014 Pohjola Vakuutus Oy, vahinkokäsittelijä

Annika Nevanpää

 • Tutkinto-ohjelma: Hallintotieteet
 • Vuosikurssi: 3.
 • Edustajistoryhmä: HALLI
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Varapuheenjohtaja, Koulutuspolitiikka, Opiskelijaedustajat, Kaupunkivaikuttaminen, Viestintä
 • Kuvaus: Moikka! Mä oon Annika Nevanpää, 24-vuotias kolmannen vuosikurssin hallintotieteilijä. Haen TREYn ensimmäiseen hallitukseen koulutuspoliittiseksi vastaavaksi, sillä mulla on paloa ja näkemystä meidän kaikkien edunvalvontaan. Ensi vuonna luodaan uutta toimintakulttuuria ja etsitään omaa paikkaa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin, mutta samalla tulee turvata laadukkaan ylioppilaskuntatoiminnan katkeamaton jatkuvuus.

  Haluaisin omalta osaltani olla turvaamassa laadukasta koulutuspoliittista edunvalvontaa. Ensi vuosi on edunvalvonnan supervuosi, kun edessä on eduskuntavaalit, sosiaaliturvauudistus etenee ja omassa yliopistossamme uudistetaan rakenteita ja toimintatapoja. Vaikutustyötä tullaan siis tekemään hyvin laajalla kentällä ensi vuonna, yhteistyössä monien erilaisten sidosryhmien kanssa. Kopoa rakastavana hallintotieteilijänä olen erittäin kiinnostunut tiedekuntien rakenteista ja opiskelijaedustajien toiminnasta, mutta myös kaupunkivaikuttamisesta, jossa pääsisin tekemään töitä linjapaperimme tavoitteiden eteen esimerkiksi koulutuksen yhdenvertaisen saavutettavuuden puolesta.

  Haluan olla mukana luomassa uutta. Olen toista vuotta Staabi ry:n hallituksessa, tänä vuonna koulutuspoliittisena vastaavana. Kopokaudellani olen työskennellyt tiiviisti Tampere3:n, opetussuunnitelmien, edunvalvonnan näkyvyyden lisäämisen ja yhdistyksen toiminnan kehittämisen sekä strategian toteuttamisen ympärillä. Suurimpia saavutuksiani on ollut kopon näkyvyyden lisääminen aktiivisella viestinnällä esimerkiksi uuden edunvalvontablogin myötä.

  Tahtoisin ensi vuonna pitää huolen siitä, että edunvalvontatyötä tehdään tiiviisti yhteistyössä järjestöjen kanssa, sillä eri toimijoiden törmäyttäminen näin uuden edellä on ehdottoman tärkeää. Tämä edellyttää myös aktiivista ja vuorovaikutteista edunvalvontaviestintää.

  Hallitustoimijana olen äärimmäisen intohimoinen, vastuuntuntoinen ja motivoitunut. Pyrin kannustamaan koko hallitusta parempaan työhön, edellytti se sitten kaljoja tai monien tuntien iltakouluja. Uutta ylioppilaskuntakulttuuria luodessa nämä ovat mielestäni juuri niitä asioita, joita me TREYläiset kaipaamme hallitukseltamme.

  Tarkemmin itsestäni ja ajatuksistani voit lukea täältä: http://bit.ly/Annikaflaikku

Petra Pieskä

 • Tutkinto-ohjelma: politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma
 • Vuosikurssi: 4.
 • Edustajistoryhmä: Sitoutumattomat yhteiskuntatietieteilijät
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Koulutuspolitiikka, Opiskelijaedustajat, Toimeentulo, Hyvinvointi ja terveys, Yhdenvertaisuus, Viestintä
 • Kuvaus: Olen Petra Pieskä, valtio-opin neljännen vuoden opiskelija ja järjestöaktiivi. Olen kuluneen vuoden hoitanut politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakoulun koulutuspoliittista sektoria tehden niin vaikuttamistyötä tiedekuntamme sisällä kuin opetuksen kehittämistä ja edunvalvontaviestintää.

  Toimintasektoreista haluaisin erityisesti hoitaa koulutuspolitiikkaa ja edunvalvontaa. Lisäksi sopisin hyvin myös viestintä- ja soposektorille, koska minua kiinnostaa se, millaisena ylioppilaskunta näyttäytyy viestinnällään opiskelijalle ja miten opiskelijan jaksamista ja toimeentuloa voitaisiin kehittää ylioppilaskunnasta käsin. Kiinnostus koulutuspolitiikkaan tulee toisaalta opinnoistani ja toisaalta jo kotoa, koska koulutuspolitiikka niin varhaiskasvatuksesta elinikäiseen oppimiseen on aina ollut näkyvä keskustelunaihe illallispöydässämme. Intohimo opiskelijan edunvalvontaan on siis olennainen osa minua, ja sitä olen tehnyt ansiokkaasti tänä vuonna.

  Yritän aina luoda parempaa ilmapiiriä ympärilläni, ja ystävänä ja työkaverina olen kannustava, iloinen ja reilu. Haluni tehdä työtä paremman huomisen eteen on sellainen asia, jonka toivon näyttäytyvän kaikessa toiminnassani.

  Järjestö-cv:

  2018-2020
  Varaedaattori, Tampereen ylioppilaskunnan (TREY) edustajisto
  Ryhmä: Sitoutumattomat yhteiskuntatietelijät

  2018
  Koulutuspoliittinen vastaava ja varapuheenjohtaja, politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakoulu ry
  Opiskelijaedustaja, Johtamiskorkeakoulun tiedekuntaneuvosto
  Opetusneuvoston jäsen, politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma
  Valtio-opin opintosuunnan opetussuunnitelmatyöryhmän jäsen
  Sihteeri, Tampereen Kokoomusopiskelijat ry

  2017
  Opintoinfo- ja mediavastaava, Iltakoulu ry
  Toimikunnat: vuosijuhlatoimikunta ja ekskursiotoimikunnan
  puheenjohtaja, Iltakoulu ry
  Ekskursiovastaava, Tampereen Eurooppanuoret ry

  2016
  Tutor, Iltakoulu ry
  Sihteeri ja alue-edustaja, Tampereen Eurooppanuoret ry
  Alueiden komitean varapuheenjohtaja, Eurooppanuoret ry

  Lisää voi lukea täältä: https://tinyurl.com/petraTREY

Max Liikka

 • Tutkinto-ohjelma: Historia, Kauppatieteet
 • Vuosikurssi: 5.
 • Edustajistoryhmä: Vapaaboomarit
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Tuutorointi, Kansainvälisyys, Kehitysyhteistyö, Järjestöt
 • Kuvaus: KUKA MINÄ OLEN?
  Olen Max Liikka ja haen Tampereen ylioppilaskunnan hallitukseen ensisijaisina painopisteinäni tuutorointi ja kansainvälisyys. Tuutorointi on tulevana vuonna yhteisön rakentamisen kannalta tärkeimpiä sektoreita ja tarvitsee tekijän, jolla on kokemusta ja näkemystä opiskelijatuutoroinnin järjestämisestä. Kansainvälisyys on usein laiminlyöty sektori, joka tarvitsee osaajaa, jolla on kansainvälistä kokemusta sekä rohkeutta lähteä rakentamaan uudesta ylioppilaskunnasta ennakkoluulottomasti aiempaa kansainvälisempää ja kaikki opiskelijat huomioivaa yhteisöä.

  OSAAMINEN
  Monialaisten opintojeni kautta olen ollut mukana kolmen ainejärjestön toiminnassa. Patina, TamAus ja Boomi ovat kolme täysin erilaista toimintaympäristöä, joista kahden ensimmäisen hallituksessa olen istunut ja kerryttänyt kokemusta. Tämän lisäksi olen toiminut nyt reilun vuoden Tamyn järjestövaliokunnan jäsenenä sekä puheenjohtajana. Tuutoritoiminnassa olen ollut mukana kolme vuotta tuutorina, tuutorivastaavana sekä kv-tuutorina. Näiden luottamustoimien lisäksi olen ollut mukana kouluttamassa Tamyn tuutoreita keväällä 2018. Työelämässä olen työskennellyt opettajana lukiossa ja yläkoulussa, molemmat tehtäviä, jotka ovat kasvattaneet omia sosiaalisia valmiuksiani, ryhmätyötaitoja sekä ohjaukseen ja opettamiseen liittyviä taitoja valtavasti.

  VISIO
  Haluan nähdä uuden ylioppilaskunnan tekevän kunnianhimoista tuutorointia, jonka kautta uudet opiskelijat kiinnittyvät kiinteäksi osaksi yliopistoyhteisöä. Tuutoroinnissa on ensi vuonna panostettava hyvien ja toimivien käytäntöjen luomiseen yhdessä järjestöjen kanssa. Kaikkea ensi vuonna tehtävää työtä tulee tarkastella pitkällä aikavälillä, sillä nopeita ja yksinkertaisia ratkaisuja ei ole. Yhteistyötä eri kampuksilla erilaisten järjestöjen sekä ylioppilaskunnan välillä tulee kehittää yhdessä tekemällä. Tuutorointia ja kv-tuutorointia ei tule erottaa, vaan uusien opiskelijoiden integroimisen osaksi yhteisöä pitäisi tapahtua sujuvasti riippumatta siitä, mistä opiskelija on kotoisin tai mitä kieltä hän puhuu äidinkielenään.

  YLIOPISTO ON ELÄMÄN PARASTA AIKAA
  Uusi ylioppilaskunta tarvitsee laajakatseisia ja rohkeita tekijöitä. Yliopisto tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön, jossa ihmisellä on mahdollisuus kehittyä, haastaa itseään ja elää oman elämänsä kannalta merkityksellisiä vuosia. Yliopistoelämän ymmärtämisen keskiössä on uusilla opiskelijoilla tuutorointi, jota yliopisto, ylioppilaskunta ja järjestöt yhdessä toteuttavat. Tuutoroinnista ja kansainvälisyydestä vastaavalla sektorilla haluan olla rakentamassa uudesta ylioppilaskunnasta yhteisöä, johon halutaan palata vielä vuosien päästäkin.

Petra Oksa

 • Tutkinto-ohjelma: Ympäristö- ja energiatekniikka
 • Vuosikurssi: 5.
 • Edustajistoryhmä: MEMES
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Koulutuspolitiikka, Opiskelijaedustajat, Viestintä, Brändi
 • Kuvaus: Moikka! Olen Petra, 5. vuosikurssin ympäristötekniikan opiskelija, ja haen TREYn ensimmäiseen hallitukseen. Hallituksessa haluaisin toimia erityisesti ylioppilaskunnan brändin jalkauttamisen parissa. Lisäksi minulla on paljon kokemusta koulutuspoliittisesta edunvalvonnasta ja se onkin lähellä sydäntäni. Koen myös, että viestintä tukisi kumpaa tahansa näistä osa-alueista luoden vahvan kokonaisuuden.

  Olen ehtinyt opintovuosieni aikana kokeilemaan paljon kaikenlaista niin järjestötoiminnan kuin edunvalvonnankin saralla. Viimeisimpänä vuonna olen toiminut esimerkiksi kiltamme puheenjohtajana, opiskelijaedustajana useammassa yliopiston toimielimessä sekä aktiivina monissa harrastejärjestössä. Opiskelijatoiminnan kautta olen päässyt tutustumaan monenlaisiin ihmisiin, mikä on ollut aivan ihanaa ja motivoi minua edelleen. Uskon että tästä on hyötyä uuden ylioppilaskunnan kokoisen laajan yhteisön erilaisuuksien ymmärtämisessä.

  Ihmisenä olen välittävä, ulospäinsuuntautunut ja luotettava. Koen vahvuudekseni erityisesti päättäväisyyden, sillä kun jotain lähden tekemään, teen sen aina motivoituneena täysillä loppuun mahdollisista ongelmista huolimatta. Kekseliäisyydellä ja innolla pääsee läpi vaikka harmaan kiven, eikä luovuttaminen kuulu tapoihini.

  Minulle voi aina tulla juttelemaan ja kyselemään lisää, mutta toivottavasti nähdään ainakin paneelissa!

Eeva Ylimäki

 • Tutkinto-ohjelma: Tietotekniikka
 • Vuosikurssi: 5
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Yhdenvertaisuus, Tuutorointi, Tapahtumat, Vapaaehtoiset
 • Kuvaus: Moi kaikki! Olen Eeva “eevuli” Ylimäki, 5. vuoden tietotekniikan opiskelija Hervannasta. Opiskelun ja töiden ulkopuolella vapaa-aikani menee järjestötoiminnan, kuntosalin ja oman koirani parissa. Olen päässyt vuosien mittaan toimimaan laajasti erilaisissa luottamustehtävissä tapahtumakehityksen, vapaaehtoistyön, sekä tutortoiminnan parissa ja tänä vuonna olen toiminut Tampereen Teekkarijaoston virkaatekevänä puheenjohtajana. Olisinkin nyt valmis uusiin, mielenkiintoisiin haasteisiin ylioppilaskunnan hallituksessa, sillä haluan ensi vuonna työskennellä innostavassa työyhteisössä, jossa pääsen kehittämään itseäni sekä tekemään merkityksellistä työtä opiskelijakulttuurin eteen.

  Pääasiallisesti olen kiinnostunut sektorista tapahtumat ja yhteisö. Kokemusta tapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä löytyy mm. TietoTeekkarikillan tapahtumavastaavana ja ylitutorina sekä lukuisista muista tehtävistä eri järjestöissä. Opiskelijakulttuuri ja varsinkin teekkarikulttuuri ovat antaneet minulle vuosien mittaan paljon. Nyt on kuitenkin erittäin tärkeää luoda yhtenäinen opiskelijakulttuuri ja yhteisö tulevalle Tampereen yliopistolle ja sen ylioppilaskunnalle. Tapahtumat ovat yksi parhaista tavoista luoda yhteishenkeä ja tuoda ylioppilaskunta lähemmäksi opiskelijoita. Ylioppilaskunta ja sen hallitus ei saa jäädä vain kaukaiseksi elimeksi, joka ei näy jäsenistön keskuudessa. Tämän takia olen hyvin motivoitunut luomaan yhtenäistä tapahtumakulttuuria tulevassa yliopistossa ja ylioppilaskunnassa.

Jenna Rantanen

 • Tutkinto-ohjelma: Kasvatustiede
 • Vuosikurssi: 3.
 • Edustajistoryhmä: Proka
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Koulutuspolitiikka, Opiskelijaedustajat, Hyvinvointi ja terveys, Yhdenvertaisuus, Viestintä
 • Kuvaus: Moikka! Minä olen Jenna, kolmannen vuoden kasvatustieteen opiskelija. Olen kuluneena vuonna toiminut ainejärjestöni Mentorin sekä tiedekuntajärjestö Kasvon hallituksissa edunvalvontavastaavana ja nyt haluankin jatkaa vahvaa edunvalvontatyötä koko yliopistoyhteisön hyväksi.

  Ylioppilaskunnan toimintasektoreista minua kiinnostavat erityisesti koulutuspolitiikka ja viestintä. Kiinnostus koulutuspolitiikkaan lähti kumpuamaan luonnollisesti opintojeni kautta ja edunvalvontavastaavakauteni aikana palo vaikuttaa opiskelijoiden asemaan on kasvanut yhä entisestään. Ei ole itsestään selvää, että opiskelijan ääntä kuullaan päätöksenteossa. Siksi haluankin pitää huolen siitä, että niin yliopistomme sisällä kuin paikallisella ja kansallisellakin tasolla kuunnellaan, mitä opiskelijoilla on sanottavaa ja edistetään opiskelijoille merkityksellisiä asioita.

  Monille muille koulutuspolitiikka saattaa näyttäytyä hieman etäisenä ja jopa tylsänä sektorina ja myös tähän minä haluaisin hallituskautenani tuoda muutosta. Yksi keino, jolla tähän voisi vaikuttaa, on toimiva viestintä. Viestinnän avulla pyrkisinkin tuomaan ylioppilaskuntaa lähemmäksi opiskelijaa innostavalla ja aidosti mielenkiintoisella tavalla. Vaikeaselkoinen jargon ei palvele ketään, vaan on pyrittävä selkeyteen ja eri kohderyhmät huomioivaan viestintään.

  Vuosi sitten lähdin edunvalvontavastaavan pestiin, koska koin että kyseisellä sektorilla ei tiedekunnassani toimittu läheskään sillä tasolla, mitä pitäisi. Varsinkin ainejärjestöni puolella edunvalvonta oli lähes näkymätöntä. Minä en tätä hyväksynyt. Vajaassa vuodessa olenkin tehnyt enemmän edunvalvonnan eteen, kuin mitä aikaisemmin oli saatu aikaan useamman vuoden sisällä. Siksi koen, että olisin juuri oikea henkilö huolehtimaan edunvalvonnasta myös ylioppilaskunnan hallituksessa.

  Lisää ajatuksistani pääsee lukemaan täältä:
  https://tinyurl.com/rantanen-trey

Mikko Kauhanen

 • Tutkinto-ohjelma: Tietotekniikka
 • Vuosikurssi: 5
 • Edustajistoryhmä: Kahden Tähden Teekkarit
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Puheenjohtaja
 • Kuvaus: Heipä hei, minä olen Mikko “Kauha” Kauhanen, 24-vuotias tietotekniikan opiskelija, ja vietän opintojeni parissa Hervannan kampuksella jo viidettä vuotta.

  Haen Tampereen ylioppilaskunnan ensimmäiseksi hallituksen puheenjohtajaksi, koska palan halusta rakentaa TREY:stä yhteisön jokaiselle meistä 18000 jäsenestä. Olen päässyt aitiopaikalta todistamaan tuon yhteisön syntyä jo tämän vuoden aikana TTYY:n hallituksen jäsenenä, eikä nälkäni uuden kehittämiseen ole tyrehtynyt, vaan ainoastaan kasvanut. Meidän monilukuisessa, monialaisessa ja ennen kaikkea monimuotoisessa joukossa on mieletön potentiaali, joka saadaan yhteen hiileen puhaltamalla jalostettua parhaaksi mahdolliseksi opiskeluympäristöksi tamperelaiselle opiskelijalle.

  Juuri nyt TREY tarvitseekin puheenjohtajan, joka uskaltaa tarttua toimeen, näyttää suuntaa ja sitoa yhteisön yhteen. Koen olevani tähän juuri oikea henkilö, koska ystäväni kuvailevat minut rauhalliseksi ja helposti lähestyttäväksi pöhisijäksi, joka ymmärtää eri näkökulmien päälle ja osaa olla jämpti. Minusta Tampereen ylioppilaskunta saa intohimoisen ja asiantuntevan puheenjohtajan tähänastisen historiansa tärkeimmälle vuodelle.

  Seuraa mun kamppista Facessa fb.me/TREYkauha!

  Lopuksi valikoitu järjestötoiminnan CV:ni:
  TREY:
  Valmistelukomitean jäsen
  Varaedaattori, Kahden Tähden Teekkarit

  TTYY:
  Hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka 2018
  Opiskelijaedustaja
  Tiedekuntaneuvosto, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, syksy 2017-
  Perustutkinto-ohjelman suunnitteluryhmä, tieto- ja sähkötekniikan koulutusohjelma, syksy 2016-

  Sähkökilta ry:
  Kilta- ja opintomestari, varapuheenjohtaja, 2017
  Sihteeri, 2016
  Tutor, lv. 2015-2016.

Paula Sajaniemi

 • Tutkinto-ohjelma: Biotekniikka
 • Vuosikurssi: 4.
 • Edustajistoryhmä: Kahden Tähden Teekkarit
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Puheenjohtaja
 • Kuvaus: Heippa! Olen Paula Sajaniemi, neljännen vuoden bioteekkari ja TTYY:n nykyisen hallituksen varapuheenjohtaja ja järjestövastaava. Haen Tampereen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi, sillä tahdon sen ensimmäisen toimintavuoden tarkoittavan ennen kaikkea sellaisen yhteisön ja toimintakulttuurin luomista, johon tamperelaiset opiskelijat ovat halukkaita sitoutumaan.

  TREY ansaitsee ensimmäisenä vuonnaan johtajan, joka tuntee nykyiset organisaatiot sekä yhdistymisprosessin kipupisteet, mutta joka on ennen kaikkea avoin, kuunteleva ja valmis rakentamaan uutta. Visiossani meillä on ylioppilaskunta, joka on enemmän kuin osiensa summa. Se ylioppilaskunta on kaikille tamperelaisille opiskelijoille merkityksellinen toimija, joka kannustaa aktiiviseen osallistumiseen ja luo jäsenilleen mahdollisuuksia oppia uutta ja kasvaa ihmisinä. Tällainen ylioppilaskunta saavutetaan vain tekemällä järjestöjen kanssa yhdessä sekä kuuntelemalla jäsenistön näkemyksiä herkällä korvalla. Olen saanut toimia kuluneen vuoden lähellä sitä noin 150 järjestön moninaista kenttää, josta voi muodostua ylioppilaskunnan tärkein voimavara, mikäli sitä arvostetaan riittävästi ja tuetaan oikeilla tavoilla.

  Koen olevani parhaimmillani ihmisten johtajana. Minulle tärkeää on mahdollistaa onnistumisia ja auttaa johdettaviani kehittymään ihmisinä ja asiantuntijoina. Osaan kannustaa, kiittää ja kuunnella sekä tukea vaikeilla hetkillä. Olen taitava fasilitoimaan keskustelua, jossa jokainen saa äänensä kuuluviin, ja jossa ratkaisut tehdään aidosti yhdessä. Olen kerryttänyt johtajakokemusta läpi järjestöurani, viimeisimpänä kiltani Bionerin puheenjohtajana 2017 sekä tänä vuonna varapuheenjohtajuuden ohella kiltojen puheenjohtajista koostuvaa Kiltaneuvostoa vetäessäni.

  Minulla on monipuolinen tausta, relevanttia osaamista sekä valtava palo, mutta ennen kaikkea olen valmis laittamaan itseni likoon. Olen valmis perehtymään, oppimaan ja haastamaan omia näkemyksiäni. Jos minut valitaan, lupaan tehdä kaikkeni, jotta TREY onnistuu täyttämään kaikki ne odotukset, jotka sille asetetaan.

  Lisää ajatuksistani ja osaamisestani voit lukea Facebookista: fb.me/palle2019

Matti Andersson

 • Tutkinto-ohjelma: Hallintotieteet
 • Vuosikurssi: 3.
 • Edustajistoryhmä: HALLI
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Varapuheenjohtaja, Jäsenpalvelut, Järjestöt, Kampuskehitys, Yritysyhteistyö
 • Kuvaus: Moikka! Mä oon Matti Andersson, kolmannen vuoden hallintotieteiden opiskelija Tampereelta. Koko mun opiskeluiden ajan järjestöt ovat olleet mulle se kaikista tärkein juttu. Kaikki se yhteisöllisyys, järjestötoiminnan moninaisuus sekä järjestöjen mukanaan tuomat mahdollisuudet ovat olleet syy sille, että mun opiskeluaika on ollut elämäni parasta aikaa. Haluan olla luomassa uutta yhteisöä, sillä opiskelijajärjestöt on mulle jo niin paljon antanut. Tästä syystä olen hakemassa Tampereen ylioppilaskunnan hallitukseen järjestövastaavaksi. Järjestövastaavuuden lisäksi minua kiinnostavat myös varapuheenjohtajuus, jäsenpalvelut, kampuskehitys sekä yritysyhteistyö.

  Järjestölähtöisyyden tulee olla keskiössä uutta ylioppilaskuntaa rakennettaessa. Meidän ylioppilaskuntamme tulee näkymään tamperelaisille opiskelijoille todella selkeästi, ja tästä syystä uuden ylioppilaskunnan tulee säilyttää sekä jäseniensä, että sen piirissä toimivien järjestöjen luottamus. Tämä luottamus saavutetaan luomalla keskustelukulttuuri sekä järjestöjen välille, että ylioppilaskunnan suuntaan. Lisäksi on erittäin tärkeää tunnistaa järjestökentän moninaisuus: ylioppilaskunnan piirissä tulee toimimaan yli 150 järjestöä, kiltaa, ja kerhoa. Näistä yksikään ei ole keskenään samanlainen, joten meidän tulee luoda toimintamalleja, joilla järjestötoiminnan diversiteetti voidaan huomioida. Tämän lisäksi ylioppilaskunnan järjestösektorin toiminnan tulee olla tavoitteellista. Tavoitteellisuus toteutuu parhaiten kirjattujen päämäärien kautta, ja luomalla selkeät mittarit, joiden avulla tavoitteiden toteutumista voidaan seurata. Tähän minulla löytyy osaamista, sillä olen kuluneen vuoden aikana ollut tiiviisti tekemisissä ainejärjestöni Staabi ry:n strategian jalkauttamisessa sekä seurannassa.

  Olen toiminut viimeiset kaksi vuotta hallintotieteiden ainejärjestö Staabi ry:n hallituksessa, viime vuonna tapahtumavastaavana, ja tänä vuonna puheenjohtajana. Järjestötoiminta on ollut ehdottomasti paras valinta, mitä olisin koskaan voinut tehdä. Haluan olla mukana tekemässä Tampereen parasta ylioppilaskuntaa, mutta ennen kaikkea haluan olla järjestöjen puolestapuhujana uudessa ylioppilaskunnassa!

  Lisätietoa minusta löytyy mun ehdokasflaikusta, joka löytyy täältä: http://bit.ly/mattiflaikku

  Sen lisäksi kannattaa ehdottomasti käydä kattomassa mun ehdokasvideo täältä: http://bit.ly/mattivideo

Suvi Parhankangas

 • Tutkinto-ohjelma: Englannin kieli ja kirjallisuus
 • Vuosikurssi: 4
 • Edustajistoryhmä: Kontakti
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Puheenjohtaja
 • Kuvaus: Oon Suvi Parhankangas, ja haluan olla TREYn ensimmäinen puheenjohtaja. Olen kerännyt kokemusta järjestöistä ja ylioppilaskunnasta käytännössä koko opiskeluaikani, ja kaikki se on jollain tavalla johdattanut tähän pisteeseen. Puheenjohtajana pääsisin yhdistämään kaikkea osaamistani ja oppimaan myös rutkasti uutta.

  Vaikka oma tausta on kielitieteistä ja Tamyn piiristä, ylioppilaskunta on aina ollut se paikka, joka on mahdollistanut verkostoitumisen koko yhteisön kesken, ja jonka kautta itselle on tullut tutuksi myös muiden alojen opiskelijoiden arki, niin keskustassa, Kaupissa kuin Hervannassakin. Haluan olla rakentamassa ylioppilaskuntaa, joka arvostaa tätä moninaisuutta ja jonka piirissä myös muut voivat kokea samaa. Yksi suurimmista motivaatioista itselle toimia nimenomaan ylioppilaskunnan puheenjohtajana on kannustaa ja tukea kaikkia ylioppilaskunnan piirissä toimivia kasvamaan ja löytämään itsestään jotain uutta, oli sitten ylioppilaskunnan hallituslainen, järjestöaktiivi tai jäsen.

  Lisää minusta, osaamisestani ja visiostani voit lukea tästä: https://tinyurl.com/parhankangas

Adam Zeidan

 • Tutkinto-ohjelma: Sähkötekniikka
 • Vuosikurssi: 4.
 • Edustajistoryhmä: MEMES
 • Sektorikohtaiset kiinnostuksen kohteet: Tuutorointi, Viestintä, Järjestöt, Kampuskehitys, Tapahtumat, Vapaaehtoiset
 • Kuvaus: Moikka kaikille! Minä olen Adam, neljännen vuosikurssin sähkötekniikan opiskelija. Viime vuodet reviirini on rajoittunut vahvasti vain Hervannan lähimetsiin, mutta mukautumiskykyisenä otuksena olen viime aikoina aktiivisesti pyrkinyt laajentamaan vaikutusaluettani koko Tampereen alueelle.

  Haen järjestövastaavaksi hallitukseen ennen kaikkea siksi, että tahdon antaa järjestötoiminnalle ja nyt muotoutuvalle, uudelle upealle opiskelijayhteisölle kaikkeni. Kulunut vuosi Sähkökillan puheenjohtajana on antanut paljon kokemusta, sekä yhä entisestään kasvattanut haluani toimia opiskelijoiden hyväksi. Lähimpänä sydäntäni ovat tamperelaiset opiskelijajärjestöt, jotka pitkälti omalla panoksellaan, toki ylioppilaskunnan tukemina, luovat opiskelijakulttuurin ytimen. Kuitenkin minulla on myös paljon kokemusta tapahtumien organisoinnista, ja uskon tarmokkaan ja herkästi innostuvan luonteeni soveltuvan loistavasti myös tapahtuma-, yhteisö- ja viestintäsektoreille.

  Tamperelainen opiskelijakulttuuri on antanut minulle paljon, ja koen että nyt on minun vuoroni antaa meille kaikille takaisin. Toivon pääseväni osaksi aidosti yhteisen ylioppilaskunnan rakentamista. Tiedän olevani juuri sellainen tiimipelaaja, jollaisia jokainen hallitus tarvitsee.